Bimët sjellin energji të veçantë në hapësirë, të cilën të gjithë ata që i kultivojnë e dinë, por disa shquhen edhe për vetitë e tyre feng shui

Njëra prej tyre është clivia – një bimë dhome me gjethe jeshile të mishta dhe të mëdha dhe një lule magjike, zakonisht portokalli.

Lulëzon një herë në vit, zakonisht në pranverë dhe lulja e saj është në formën e një borie, duke i dhënë bimës një bukuri të veçantë ekzotike, transmeton Telegrafi.

Kur lulëzon, simbolikisht do të thotë se së shpejti në shtëpinë tuaj do të vijnë lajme të mira.

Megjithatë, në mënyrë që clivia të lulëzojë mirë, nevojitet një kujdes adekuat. I përshtatet anës veriore të shtëpisë dhe nuk duhet të ekspozohet kurrë në rrezet e forta të diellit.

Kësaj luleje i përshtatet temperatura e dhomës dhe nuk duhet mbajtur në një temperaturë më të ulët se 10 gradë në dimër.

Ujitet sipas nevojës, nuk është aspak kërkuese. Në dimër ujitet një herë rreth 20 ditë, ndërsa gjatë verës dhe pranverës duhet ujitur më shpesh.

 

Ushqehet me pleh të lëngshëm nga marsi deri në shtator, si dhe në shkurt kur formohen sythat e luleve. Clivia e re rimbillet çdo vit në pranverë kur fillojnë të lulëzojnë në një saksi më të madhe.

Clivia mund të shumohet duke ndarë bimët e mëdha, domethënë duke ndarë lastarët pas lulëzimit dhe mund të shumohet edhe me fara.

Clivia zë vendin e saj në filozofinë lindore të feng shui. Aura e saj besohet të jetë e çmuar dhe e veçantë dhe se rrezaton energji të pabesueshme. Ka disa rregulla të feng shui për këtë bimë me fat.

Clivia nuk duhet vendosur në dhomën e gjumit, energjia e fortë e lules mund të ndikojë në ëndrrat dhe të shkaktojë pagjumësi.

Bima është një opsion ideal për të dekoruar dhomën e ndenjes dhe zyrën. Në këto dhoma, ato do të kenë një efekt të dobishëm në mjedis dhe do të eliminojnë negativitetin. Dhe nëse vendosni disa monedha në tenxheren e saj, ajo mund të tërheqë prosperitet në shtëpi dhe të përmirësojë mirëqenien e familjes.

Nëse një lule pushon së lulëzuari ose thahet papritmas, sipas feng shui, kjo mund të tregojë shpenzime, ndryshime negative dhe humbje.